Engino Toys

Ramai conectat cu Engino

section background
Cum includ părinții jocurile de construcții, în educația copiilor?

Cum includ părinții jocurile de construcții, în educația copiilor?

Jocurile de construcții sunt adorate de copiii din întreaga lume. Acestea nu îi atrag doar pe cei mici, ci și pe părinți. În zilele noastre, astfel de jocuri sunt folosite de specialiști atât în realizarea studiilor de cercetare comportamentală, dar și pentru a descoperi noi tehnici de învățare.

Multe instituții de învățământ, precum școli sau grădinițe, folosesc jocurile de construcții și de asamblare atât în scopuri recreaționale, cât și în predarea diverselor materii, cum ar fi educație civică sau educație tehnologică.

Jocurile de construcții folosite în educația copiilor

Jocurile de construcții precum cele din seria INVENTOR® sunt folosite ca un concept educațional. Ele reprezintă tehnici de predare și sunt incluse în multe manuale de pedagogie din toate lumea, deoarece stimulează creativitatea și dezvoltarea mentală a copiilor.

De la ce vârstă puteți oferi copiilor jocuri de construcții?

Jocurile de construcții vin cu instrucțiuni care menționează și vârsta minimă de la care cei mici le pot folosi. De obicei, aceasta începe de la vârsta de 3 ani, dar se poate extinde până la vârsta de 13 ani, în funcție de complexitatea lor și de piesele incluse.

Energic și curios, cel mic este atras mereu de joacă și de educație. De aceea, astfel de jocuri trebuie să se conformeze vârstei copilului. Un joc prea simplu îl poate plictisi, în timp ce unul prea complicat îl poate frustra.

Jocurile de construcții pentru copii și părinți

Exceptând jocul în sine, prezența unui părinte și implicarea acestuia îl ajută pe copil în dezvoltarea limbajului, a spiritului de organizare și, evident, contribuie la formarea unei relații strânse între cei doi. Orice proces educațional pune accent pe imaginație și pe explicarea propriilor îndoieli, nelămuriri sau decizii. Prin intermediul jocurilor de construcție din seria INVENTOR®, acest process se derulează într-un mod plăcut și accelerat atât pentru părinte, cât și pentru copil.

Ajută-l pe cel mic să-și creeze, alături de Engino, propria “armată” de avioane, elicoptere și motociclete.

În Blog
X