Engino Toys

Ramai conectat cu Engino

section background
Jocuri de construcții VS jocuri pe calculator

Jocuri de construcții VS jocuri pe calculator

În acest articol ne-am gândit să va vorbim despre tema ‘’jocuri de construcții VS jocuri pe calculator’’. Este important să cunoaștem diferențele dintre cele două concepte și să alegem ceea ce este mai bun pentru juniorii noștri.

De aceea, am decis să facem o scurtă, dar cuprinzătoare analiză pe acest subiect:

Jocurile de construcții implică obiecte, obiecte cu care cel mic interacționează în mod direct. Această interacțiune presupune că piticul tău își dezvoltă conexiunea ochi-mână și dexteritatea la modul general. Posibilitățile sunt nelimitate, iar creațiile sale prind viață chiar în fața lui, mai ales atunci când li se aplică un motor care să le pună în mișcare.

Rezultatul final face diferența

Impactul avut asupra sa este cu atât mai puternic cu cât copilul poate manevra după bunul plac piesele de lucru în așa fel încât rezultatul final să reprezinte munca și imaginația sa în propria splendoare.

De cealaltă parte, deși sunt deosebit de complexe, jocurile pe calculator implică anumite reguli care îi restricționează pe copii din a gândi în afara tiparelor. Acestea urmează un șablon programat de către producători, în timp ce un joc de construcții poate fi programat după bunul plac chiar de către copilul tău.

O dovadă cât se poate de relevantă a acestei afirmații o reprezintă chiar set-urile Engino Robotics.

Robotica la ea acasă

Engino Robotics își propune să ducă jocurile de construit la un cu totul alt nivel. Aici vorbim despre construcțiile în sine, despre controllere, cabluri, senzori și, nu în ultimul rând, motoare care să pună totul în mișcare.

Roboții programabili fac parte din viața noastră de zi cu zi și copiii noștri sunt viitorii inovatori care vor fi duce robotica la nivelul următor!

Cum se programeaza?

Prin platforma ERP, marca Engino, sunt posibile 5 metode distincte de programare, în funcție de vârsta și experiența copiilor. Acestea sunt:

 

-Programarea ERP manuală (pe baza consolei incorporate în robotul construit)

 

-Programarea pe baza simulatorului ERP (aceasta este o fereastră specială în softul ERP care simulează funcțiile consolei)

 

-Programarea folosind diagramele de flux (prin acestea se pot introduce comenzi mai complexe decât cele generate prin consolă, de tip ‘If”, ‘While’, etc)

 

-Programarea directa, folosind editorul de text (care folosește un pseudolimbaj de programare, mai ușor de înțeles de către copii, creat special pentru ERP)

 

-Programarea prin intermediul dispozitivelor inteligente (mobil sau tabletă, cu Bluetooth)

Totodată, multe dintre cele mai tentante jocuri moderne pot fi violente și le pot induce celor mici trăiri care nu sunt potrivite, mai ales la vârsta lor.

Astfel, concluzia este că jocurile de construcții sunt mult mai benefice pentru juniorii tăi, tocmai prin faptul că le permit să interacționeze direct cu piesele, să decidă rezultatul final și să își îmbunătățească abilitățile ce țin de atenție, dexteritate și creativitate.

În Blog
X